Кметът на Ветово: Как разследваният за побой съветник проверява детска градина, без да има правомощия?

Как разследваният за побой общински съветник Недялко Христов ще проверява детската градина, след като няма такива правомощия? Това попита кметът на Ветово Георги Георгиев по повод разигралия се в четвъртък екшън в Кривня. Тогава около 13.30 на площада в селото се разгорял скандал между Христов и служителката в градината Татяна Иларионова, а когато 23-годишният й син Владимир се намесил да я защити, получил удар в лицето, оплака се потърпевшият.
Служители на РУ-Ветово са започнали проверка, сигналът е докладван в прокуратурата и е образувана преписка с оглед изясняване на деянието, съобщи вчера областната дирекция на МВР.
В коментар на действията на избрания с бюлетината на ГЕРБ Христов от централата на партията обясниха, че той е отишъл да направи проверка в село Кривня по сигнали на граждани, че в общинската детска градина има записани несъществуващи деца.
„Лицето Недялко Христов няма каквито и да е контролни функции. Правомощията му много ясно са записани в ЗМСМА. Татяна Иларионова е на пряко подчинение на директорката си. Недялко Христов е член на комисия към общинския съвет, която да се занимава с казуса в детската градина Кривня, но комисията е със спомагателни функции, тя няма никакви правомощия да осъществява пряк контрол или разследващи действия върху когото и да е било. Как Христов ще проверява детската градина, при условие че от една седмица тя е временно затворена със заповед на директорката. Ако има някакви съмнения относно изнасянето на документи, е редно да се сигнализират органите на реда, а не да превишава правомощията си, като прави преследване с автомобила си в стил „Дивия Запад“. За нас с отговора на ГЕРБ се цели отклоняване на вниманието от проблема и опит за оправдаване на действията на Недялко Христов“, се казва в писмена позиция на кмета на Ветово Георги Георгиев.