Правят панорамна площадка с бинокли на Левента

Изграждане на панорамна площадка в местността Левента ще стимулира развитието на туристическия потенциал на Русе. Районът, който обхваща зоната около Телевизионната кула и ресторант „Левента“, и сега се поддържа и посещава, тъй като разкрива много добра панорамна гледка към голяма част от Русе, към Дунав и съседна Румъния на север и към телевизионната кула на юг. 
За да се превърне мястото в кът за отдих и разходки, общината предвижда изграждането на три нови пилона с височина от 18 метра, като на тях ще се поставят големи знамена с размери 10/2 метра на Русе, България и Европейския съюз. Средният пилон ще бъде на една линия с Телевизионната кула и оста на започващата от централния градски площад улица „Борисова“. Районът около пилоните ще бъде ефектно осветен, прожектори ще подчертават нощем и знамената. 
Освен това е предвидено благоустрояване на зоната, ремонт и възстановяване на съществуващата настилка. На подходящи места пък ще се поставят два стационарни бинокъла за наблюдение с ъгъл на завъртане 360 градуса. Те ще се ползват срещу заплащане. 
За реализирането на тези идеи в общинския бюджет са предвидени 195 000 лева.