Русенка участва под флага на Канада в олимпиадата в Пьонгчанг

Русе ще има свой представител на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, макар и по чужд флаг. Това е Мирела Рахнева, родена край Дунав през 1988 година, но напуснала страната едва на 9 години, когато семейството й емигрира в Канада. 
Там Мими, както галено наричан усмихнатата блондинка от Русе, се увлича по спорта и въпреки крехката си фигура играе до 2012 година ръгби в гимназията, а по-късно и в колежа.
След това изоставя изпълнената с много адреналин, но и с още повече тежки сблъсъци игра, за да премине в зимните спортове. Така стига до скелетона /спускане с шейна по улей за бобслей/ и печели квотата за олимпиадата в Корея след завоюване на осмо място на Световната купа през сезон 2017/18.
Пръст в спортните пристрастия на Мирела има и семейството й. Според различни информационни агенции баща й Стоян Рахнев е бил гимнастик, а майка й е тренирала лека атлетика. 
„Утро“ се консултира с треньори от Русе в двата спорта, но никой от тях не можа да се сети за спортното семейство, като не е изключено тук родителите на олимпийката да са се състезавали под други фамилии. Възможно е също да не са стигнали много напред в спорта и това да е размило спомена за тях.