Калин Врачански и Йоана Буковска откриват арт салона „Любов и вино“

Пет театрални спектакъла, 6 филма, 4 изложби и много пролетно и приповдигнато настроение обещава афишът на арт салона „Любов и вино“, който общинското предприятие „Русе арт“ провежда за четвърти път. Стартът на салона ще даде на 1 февруари драматичната пиеса на шведския класик Август Стриндберг „Госпожица Юлия“ с Калин Врачански, Йоана Буковска и Мира Върбанова. Час преди спектакъла, в 18 ч, във фоайето на Доходното здание винарска изба „Седем поколения“ ще почерпи русенци с по чаша вино. 
На 5 февруари в Клуба на дейците на културата поетът Никола Терзиев ще представи своя книга с наздравици и тостове, каза директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов, който представи програмата на салона, откроявайки акцентите в нея. Поредицата „Съвременно испанско кино“ с три филма от 2014 година и кинолекторията с култовите „Мостовете над Медисън“, „Немирната птица любов“ и „Вчера, днес и утре“ със София Лорен и Марчело Мастрояни ще бъдат с вход свободен. Театърът на армията ще гостува с „Декамерон“ на 22 февруари“, сливенският куклен театър ще покаже своя нестандартна постановка, в афиша се включва и русенският театър с новата си комедия „Любов с гръмотевици“. Концерт пърформанс „Сърцето на динята“ на вокалистката Габриела Хаджикостова и Николай Иванов-Ом на 12 февруари, както и джаз вечер на Биг бенд Русе с участието на Антоанела Петрова-Тони и Нейчо Петров-Реджи ще добавят настроение за меломаните в месеца на любовта и виното. 
Сред изложбите се открояват живописната на актрисата Галина Миланова, експозицията с арт бижута на Жельо Желев, а на 21 февруари във фоайето на Доходното ще бъде подредена изложба със селектирани творби от конкурса за рисунка на тема „Любов и вино“, който се провежда за втори път.
Финалното събитие в арт салона е представянето на новия албум на „Диана Експрес“ „Усмивката“ - на 23 февруари в Голямата зала на Доходното здание. Ще присъства и самият Митко Щерев, увери Мариан Савов и добави, че билети за презентацията ще се продават на касата на Доходното.