Караянчева към русенските кметове: Бъдете активни, за да подобрите условията на живот в общините ви

Приоритетна задача е привличането на инвеститори, които да създадат работни места и да дадат тласък напред на българската икономика. Русе е пример за положително развитие в това отношение, защото регистрираната безработица тук е изключително ниска - близо 4% в края на 2017 година. Това отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на посещението си вчера в Русе. Те беше придружена от депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, кмета Пламен Стоилов, а в срещата с нея участваха председатели на общински съвети, общински съветници и кметовете на общини от областта.  
Караянчева насърчи кметовете да бъдат активни и да използват всички възможности за разработване на европейски проекти, за да се подобрят условията на живот в осемте общини на Русенска област. Тя подчерта още, че това, което България прави в момента като председател на Съвета на Европейския съюз, е много важно. Когато става дума за национална кауза, политиците трябва да са обединени и работят заедно в интерес на всички български граждани, допълни още тя. 
Шефката на Народното събрание разгледа експозицията от ледени фигури и остана впечатлена от експонатите в уникалния за региона Екомузей с аквариум, който е една от основните туристически атракции в Северна България.