Краси Трифонов: Знаех преди 4 години, че женският баскет ще се свие до два отбора

Новината, че женският баскетболен отбор на „Хасково“ ще напусне първенството, разбуни духовете. За нас бе интересно да проверим какво мисли по този въпрос бившият президент на БК „Дунав 8806“ Красимир Трифонов. Както е известно, русенският клуб пък напусна елита преди два сезона.

- Г-н Трифонов, какво е мнението ви за последните баскетболни трусове?
- Аз казах още преди 4 години, че българският женски баскетбол ще остане накрая с два отбора. И че тези отбори ще трябва да определят в еди-колко си мачове новия шампион. Казах още, че такова първенство няма да има в целия свят.
- Защо мислехте така преди толкова време?
- Защото виждах как се управлява българският баскетбол?
- Как?
- Некадърно. Без последователна политика. Президентът на федерацията Георги Глушков може би наистина е добър човек, но не става за ръководител.  Ако му възложиш някаква конкретна задача, със сигурност би я свършил. И дотам. Хоризонтът му нататък става тесен. Този човек е удобен на твърде много хора, на които обаче истински не им пука какво става с баскетбола ни. Така им изнася.
- Като се върнете назад, съжалявате ли за нещо покрай бившите ви вече баскетболни ангажименти?
- Няма как да съжалявам за нещо случило се. Щото най-малкото няма как да го върна. Ако има нещо, което да ми липсва, това са залата, феновете, атмосферата. Съжалявам може би и защото загубих години, в които отделих твърде много енергия и сили.  Баскетболът като баскетбол обаче въобще не ми липсва. Казвам го съвсем искрено. Даже ще ви призная нещо - членовете на бившия УС на клуба се събираме поне веднъж месечно, за да се видим и почерпим, че се отървахме от това бреме. И пак казвам - ако българският баскетбол се управлява все така, нищо добро не го чака.