Испания и Португалия търсят берачи на ягоди и малини

Португалия и Испания търсят български берачи на сезонни плодове, става ясно от съобщение на Агенцията по заетостта. Организацията на фермерите „Мадре Фрута“ в Португалия търси желаещи да берат малини. Кандидатите трябва да са на възраст от 18 до 50 години, да имат основно образование, да са здрави и издръжливи. Пак от Португалия канят българи за бране на меки плодове /малини, къпини, боровинки/. Базисната месечна заплата е 557 евро, към нея се начисляват пари за храна за всеки отработен ден. 
От Испания са получени 4 оферти за сезонна работа в различни стопанства на провинция Уелва. Те са за бране на ягоди, боровинки и малини. Работодателите очакват да кандидатстват жени между 18 и 45 години, с опит в селското стопанство, издръжливи на самата работа, но и на високите температури през пролетта в парниците.
Желаещите да работят в Португалия трябва да се запишат в бюрата по труда до 12 януари, интервютата ще се проведат в Монтана и Пловдив. Кандидатите за работа в Испания също подават документи в БТ, но до 19 януари, за някои от офертите и до 1 февруари. Подробности могат да се намерят в бюрата по труда.