Фалшива булка изсмукала 1550 евро от влюбения Мехмед от Одрин

Фалшива булка ще застане на подсъдимата скамейка, защото не само излъгала наивен турски гражданин, че ще се омъжи за него, но успяла и да му измъкне 1550 евро. 
Айтен Х. решила да изкара някой лев с една от най-популярните „любовни“ въдици, хвърляни в Турция главно от циганските махали на разградските села. Всъщност това е разновидност на телефонните измами, но е свързана с доста по-продължително разиграване на сценки и етюди, докато се измъкнат колкото е възможно повече парите от закачилия се шаран.
В началото на 2015 година Айтен си създала профил в специализиран сайт за запознанства, в който посочила, че е готова да стане радостта в живота на материално осигурен самотен мъж. Стръвта захапал Мехмед Г. от Одрин. Двамата започнали разговори по скайп, а после и по телефона и любовта им се разгоряла като в турски сериал или поне така било за Мехмед Г. Той спонсорирал изгората си с пари, за които тя твърдяла, че й трябват да изкара курс за шофьор, после за лечение в болница заради счупена ръка и накрая - за подготовка за сватбата според обичая. Така от 30 април 2015 година Мехмед превел 350 евро, след няколко дни още 700 евро и на 5 май - нови 500 евро, но бъдещата невеста все намирала предлог да не тръгне към Турция и да се одумва за още пари.
Но на Мехмед му омръзнало да чака и на 11 май дошъл в България да си търси булката. Тя обаче се укрила и спряла да отговаря на телефонните му обаждания. Така разочарованият и посрамен жених разбрал, че е станал жертва на грозна схема и се обърнал към органите на реда. Те пък открили интернет зратотърсачката, която ще трябва да отговаря за волните си изпълнение пред съда.