Двама наркодилъри задържани, докато продават марихуана

Двама пласьори на дрога са задържани, докато продават на клиенти незаконната си стока.
По време на обход на 15 декември надвечер дежурен автонаряд от Районното управление в Сливо поле видял на изхода за Силистра два спрени автомобила. При приближаване до тях от единия изхвръкнали няколко предмета. В колата седели двама младежи на 18 и 24 години от Сливо поле и Тутракан. При обиска в колата била намерена картонена кутия от мобилен телефон с найлонови пликове, пълни с канабис. В другата кола пък били открити две кутии с трева, а около нея се търкаляла електронна везна, гриндер /специална мелничка/, хартийки за свиване на цигари и найлонов плик с топче с марихуана.
Проверката установила, че дрогата е на момчето от Сливо поле, което я продавало на баткото от Тутракан. Тийнейджърът е отведен в управлението и с постановление на дежурния районен прокурор е задържан в ареста.
Малко по-късно във Второ районно се получил сигнал за движеща се в района на неработещо заведение до езерото на Текето съмнителна кола с ремарке.
На разклона от паркинга на заведението изпратеният полицай от Мартен спрял мерцедес с ремарке с няколко трупи в него. В автомобила пътували двама млади мъже на 25 и 29 години от Русе, които изсекли без разрешението трупите от близката гора и ги натоварили в ремаркето без номера. Освен това шофьорът доброволно предал  найлонов плик с марихуана, след което двамата са отведени в ареста на полицията.
Същата нощ наряд на Първо РПУ засякъл в района на бившата Гребна база на кея двама съмнителни младежи на 23 и 25 години с фолксваген. При проверка в купето до лоста за ръчната спирачка били открити 3 топчета с марихуана и листчета за свиване на цигари. 25-годишният признал, че дрогата е негова и в момента продава дозите на клиент. Той също е отведен в управлението, срещу него е започнало бързо производство.