Прокуратурата иска затвор за осъден условно за детско порно

Въпросът условна или ефективна присъда да получи студентът Милен Минчев, който беше арестуван през февруари миналата година заради разпространение на педофилско порно и държане на дрога, беше разглеждан вчера от Окръжния съд. 
Самият Минчев не отрече при гледането на първото дело, че притежава педофилска порнография, но настояваще, че не е извършил нищо нередно през живота си и държал файловете с перверзно съдържание от чисто любопитство - искал да видя докъде се е изкривил светът. Откритите в изключително занемарената му квартира 181.1302 грама марихуана за 1086.79 лева пък били за лична употреба, защото, както гласи собственото му признание, „трябва ми много, за да се напуша“.
И Районният съд каза думата си - 8 месеца условно, с 3 години изпитателен срок и 2000 лева глоба.
Прокуратурата остана недоволна от присъдата и подаде протест до втората инстанция - Окръжния съд. Искането й е Минчев да лежи в затвора присъдените му 8 месеца при общ режим, или поне към условното осъждане да се добави и пробация. 
До ареста на Минчев се стигна, след като разпространил в интернет 4 видеофайла с педофилско порно. При проверката на компютъра му бяха открити  1553 педофилски снимки и 51 порно филма с деца или с хора, „изглеждащи като ненавършили 18 години“, както гласи юридическата формулировка. 
Вчера в съдебната зала се сблъскаха позициите на държавното обвинение, според което условното наказание е твърде ниско, защото извършеното е с много висока степен на неморалност и обществена укоримост и на  адвоката, който изтъкна, че клиентът му е неосъждан досега, работи, отнасял се критично към постъпката си и няма данни да е опасен, затова заслужавал условна присъда. 
Дали Милен Минчев ще остане на свобода или не, предстои да реши съдът.