Стартира традиционната анкета за спортист на годината на Русе

Месец преди коледните празници отново е време за традиционната анкета на „Утро“ и община Русе за най-заслужилите спортисти през годината. Регламентът е непроменен - номинациите ще бъдат излъчени от клубовете. Техните аргументирани с постиженията на съответния състезател през сезона предложения ще се приемат на електронен адрес utro@utroruse.com и на телефон 81-56-28. Крайният срок за постъпване на номинациите е 4 декември.
Листата с 10-те най-добри русенски спортисти ще бъде подредена с гласуване от спортните журналисти в града. С предимство ще бъдат състезатели от олимпийските спортове, а критериите са ясни - най-високо се котират спортисти с успехи на световни и европейски първенства при мъжете и жените.
Състезателите, намерили място в Топ 10, ще бъдат наградени по традиция на специално тържество с участието на кмета на Русе Пламен Стоилов и други високопоставени гости. Този празник ще се състои в първите дни на следващата година. 
Ще има една голяма награда и в категорията „Приложни спортове“. 
Успоредно ще бъдат проведени и две други анкети - за треньор и отбор на сезона. 
Олимпийският шампион, седемкратен световен, европейски и почетен председател на федерацията по борба Валентин Йорданов пък ще връчи учредените от него преди 15 години статуетки „Спортен Олимп“. Те ще са за спортист, треньор и отбор на №1.