Ачо Заберски и Мишо Йосифов подариха две пиеси на русенския джазфест

Шеметно начало на джаз фестивала в Русе даде  квинтетът на Ангел Заберски, който не остави публиката да разбере как минаха първите час и половина на първата фестивална вечер. След като директорът на общинското предприятие „Русе арт“ Мариан Савов поздрави участниците и публиката, Заберски и неговата звездна компания зададоха тон на едно от най-цветните събития в есенния културен календар. 
Ако сред публиката е имало някой, който не е знаел какво да очаква и който се е чудил каква беше тази опашка на касата за билети преди концерта, още с първата пиеса всичко му е станало ясно. За другите беше ясно още от билета - където са изписани имената на участниците - че преживяването ще бъде невероятно: на пианото Ангел Заберски, с тромпетите - Михаил Йосифов, на барабаните - Стоян Янкулов, с контрабаса - Борис Таслев и заедно с всички тях - домакинът, саксофонистът Борис Петров-Парчето. След всички изпълнения, сред които две специално написани от Заберски и Йосифов за русенския фестивал, публиката ги върна на сцената, за да чуе техния „невиенски валс“. 
Под знака на този артистичен шемет премина и втората част на вечерта с изпълненията на българо-френския квинтет на Георги Корназов „Хоризонти“ - Георги Корназов, тромбон, Жофроа Тамизия, тромпет, Маню Коджиа, китара, Марк Бюронфос, контрабас и Кристоф Марге, барабани.
Днес е последният ден на феста, който ще бъде закрит с изящните изпълнения на елитната формация на Антони Дончев и на огнените испанци от „Патакс“.