Банкери влизат благотворително в ролите на Хайтови герои

Русе става спирка от новото театрално турне на служители на Прокредит Банк, които ще представят третата постановка на своя пътуващ театър „ПРОтегни ръка“. На 19 септември от 19 ч в Доходното здание те ще представят „Шумки от вяра по диви пътеки“ по мотиви от разказите на Николай Хайтов“. Инициативата е благотворителна - средствата, събрани от спектаклите, подпомагат лечението на болни деца. Първите две постановки на банкерския театър „Малкият принц“ и „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ бяха изиграни на сцена над 100 пъти в 42 града на страната, като събраха над 300 000 лева. С тях са осигурени терапии, помощни уреди и операции за болни българчета.
С новата постановка от нейната премиера през юни в Сатиричния театър в София досега с благотворителното турне са събрани над 10 000 лева, които бяха предоставени за лечението на деца с различни увреждания от семейства с ниски доходи. 
За представлението в Русе покани могат да се получат от офиса на ПроКредит Банк в града на ул.“Борисова“ 6 или да се запазят на тел. *7000 (на цената на един градски разговор).