Уличен хищник обирал къщи, докато стопаните работят на двора

Рецидивист с многократни гастроли в затвора отново ще се върне в добре позната си среда след серия посегателства в Черешово. Живеещият в близко село Н.М., който не си дал зор да получи поне начално образование, успял да изучи до съвършенство кражбите и ги превърнал в занаят. 
През лятото на миналата година професионалистът направил няколко набега, като използвал една и съща схема. Разхождал се по улиците и оглеждал дворовете. Щом забележел, че хората са излезли да си свършат градинската работа, хлътвал в домовете им и прибирал всеки открит лев.
Първия си голям удар направил на 24 юли, когато видял закачена на навес мъжка чантичка, промъкнал се като невестулка и прибрал сложените вътре 340 лева, докато собственикът работел на двора.
Окуражен от успеха, след няколко дни се върнал и се намъкнал в друга къща и си тръгнал с извадени от оставен на масата мъжки портфейл 500 лева.
На 3 август крадецът бил още по-улеснен - гледащ към пътя прозорец на първия етаж на къща зеел отворен, докато домакините били в задния двор и в залисията не разбрали, че имат неканен гостенин. А той взел откритите в дамска чанта 50 лева и се измъкнал. Окрадената жена се оплакала на кмета на Черешово, но не подала сигнал в полицията. Десетина дни по-късно Н.М. се промъкнал по същия начин в същата къща и взел от същата дамска чанта 60 лева, но този път късметът го напуснал - в стаята влязъл стопанинът и го погнал. Не успял да го хване, но пък се обадил в полицията, дал описания на крадеца и тя си свършила работата.
След залавянето му Н.М. си признал всички престъпления и сключил споразумение с прокуратурата, благодарение на което ще лежи само 2 години и 8 месеца. Освен това трябва да върне петстотинте лева на втората си жертва, тъй като човекът завел граждански иск, който съдът уважил.