Поредна катастрофа срещу „Джъмбо“ отново напомни за спешни мерки

Димитър ДРАГАНОВ
Разградски фиат бе блъснат от русенски ситроен вчера на опасното кръстовище срещу „Джъмбо“. От удара дясната врата на италианската кола беше смачкана, а  пътничката на седалката получи болки в гърдите. Предницата на ситроена пък се нагъна, но шофьорът се размина само с навехнат пръст на дясната ръка.
Причината за катастрофата е отнетото предимство на фиата, който е пътувал в посока Разград, от водача на ситроена.  Помислих, че има място да изляза на кръстовището от отбивката за „Джъмбо“, но не прецених добре разстоянието и ударих колата с предимство, каза пред „Утро“ шофьорът на ситроена.
Докато това опасно кръстовище не се преустрои в кръгово, такива нелепи катастрофи ще има постоянно, каза очевидец на удара. И е напълно прав, защото „Утро“ алармира за проблема от две години, откакто възникна идеята за кръгово кръстовище на това място. Преди четири месеца адвокат Ангелин Колев, който основно се занимава с катастрофи, излезе пред „Утро“ с идея, докато това стане, на мястото на табелата преди кръстовището, на която има само три стрелки за наляво, направо и надясно, да бъдат изписани посоки Средна кула, Варна и Кубрат. Според специалиста това ще помогне на много шофьори, които не са от Русе и се движат в дясната лента, да се престроят отрано в лентата за Варна, ако пътуват натам, а не да свиват вляво в последния момент. Така изчакващите от „Джъмбо“ ще знаят, че пред тях ще мине кола и ще я изчакат.