Лекари в цялата страна излизат на протест срещу насилието

Днес лекари от цялата страна ще излязат на мълчалив протест срещу насилиета на медицински лица. От Българския лекарски съюз призовават лекарите да излязат на национален протест на 7 юли, за да кажат „Не на насилието“.

Български лекарски съюз е потресен от поредния случай на агресия, на безочливо поведение над медицинско лице в болница „Шейново“. Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание, се заявява в позиция на съюза, публикувана на страницата на БЛС.

Тежкият побой над д-р Албена Гагова, всепризнат АГ специалист и уважаван медик, е поредния израз на осъдително и недопустимо поведение към медик.

БЛС апелира към всеки един от Вас, да подкрепите д-р Албена Гагова и всички пострадали от насилие медицински специалисти, като сложите символ – синя панделка „Не на насилието“, на 7 юли през целия ден, в израз на съпричастност към потърпевшите ни колеги и като израз на негодувание срещу позорното поведение на извършителите на престъпленията.

В израз на подкрепа към д-р Албена Гагова, към всички пострадали от насилие медицински специалисти и като израз на негодувание срещу позорното поведение на извършителите на престъпленията, БЛС инициира символичен мълчалив протест на цялото съсловие, който ще се между 13:00 и 13:30 ч. пред лечебните заведения в страната.

Сред столичните болници участие са потвърдили: УМБАЛ Александровска, САГБАЛ Шейново, МБАЛ Пета градска, УМБАЛСМ Пирогов, Аджибадем Сити клиник болница Токуда, Аджибадем Сити клиник, УМБАЛ Св. Иван Рилски и др.