Светодиоди заместват спиралата

Спиралата върши доста добра работа за подчертаване на миглите, но f.lashes наистина ги поставя в светлината на прожекторите. Това е малка LED лента, която се поставя на клепача и е свързана с малък контролер отчитащ движенията, разположен на тила, въвеждайки спиралата в 21-ви век.

Светодиодните мигли могат да бъдат поставени чрез стандартно лепило за изкуствени мигли и са за многократна употреба.

Прототипа не използва RGB светодиоди, тъй като няма все още достатъчно малки, които да работят с настоящия дизайн, но потребителите може да избират измежду седем различни цвята миглите.

Миглите работят в продължение на четири часа, захранвани от една малка батерия и според информацията няма да излъчват никаква топлина.

Контролера следящ движенията има пет различни режима на светлинни ефекти, от произволни модели до ефекта на превъртане от край до край. Различните движения на главата могат да активират различни ефекти, което означава, че LED миглите ще реагират на танцовите движения на потребителя.

На този етап устройството изглежда, като ранен прототип, но има планове да бъде подобрено за производство. Тънкия проводник, свързващ миглите с контролера, изглежда изисква известно внимание, тъй като изглежда лесно уязвим.