Царят не дава, но пъдарят дава - БФС лицензира ЦСКА за Европа

Българският футболен съюз преобърна с главата надолу поговорката „Царят дава, пъдарят не дава“ и пусна в европейските клубни турнири ЦСКА-София. След дълго и странно мълчание родната футболна централа обяви тимовете с евролицензи, които се оказаха цели десет! 
„Дунав“ е под №4 в списъка, а на второ място е преименуваният на ЦСКА-София „Чавдар“ /Етрополе/, който играе в Първа лига с лиценза на „Литекс“. Информацията за лицензите идва на фона на съобщението от УЕФА, че няма да допусне тима от Борисовата градина до участие в турнирите на Стария континент. 
По този повод БФС прави уговорката, че за новите „армейци“ се чака решение на Спортния арбитражен съд в Лозана, което трябва да излезе до края на седмицата. 
Ако то е в полза на „червените“ /което се смята за възможно само на теория/, това ще означава че ограбеният ще е „Дунав“, чията европриказка ще бъде зачеркната преди дори да е започнала. Но пък превърналият се в средняк „Левски“ ще се разтъпче в чужбина и ще прибере полагащите се за участие в първия предварителен кръг на Лига Европа 215 000 евро. Защото този отбор, който с кански мъки издрапа до победа след продължения и дузпи срещу „гранда“ от Стара Загора „Верея“, едва ли ще намери сили за нещо повече.