Таско Тасков се отказа със скандал от съдийството

Българският съдия Тасков Тасков се оттегли от професионалното съдийство. Той го направи чрез спешна пресконференция, на която разкри, че някои от родните рефери разчитат на порочни сделки и схеми, за да вървят напред и за да получават наряди. "Лошото е, че ние вече не ходим на мачовете с мъжкарите, а с други хора от съдийството, които са нарочени да вървят напред, категоричен бе реферът. - Мога да кажа, че има сделки. На някои хора бащите им се отказват от постове, за да вървят синовете им напред в съдийството, а други пък получават подходящи съдийски наблюдатели, които от своя страна им крият грешките и им поставят високи оценки”, заяви Тасков.

Относно отказването си 37-годишният съдия заяви, че има две причини за това решение. Едната е здравословна - дългогодишен проблем с коляното. Другата са "непрекъснатите интриги в съдийството", според които е "обвиняван несправедливо в грехове и грешки, които не отговарят на истината”.

"Ако беше само коляното, щях да се опитам да го преодолея. И ако бяха само интригите, пак щях да опитам да ги превъзмогна. Но когато е съвкупност, ми идва в повече. Съдийството ми е взело повече, отколкото ми е дало - то ми взе любовта към футбола, защото аз обичам играта. Отне ми любовта към един човек, когото срещнах в съдийството. Взе ми и доброто име, а както казва Рачко Пръдлето в „Под игото”: Човек за едната чест живее", категоричен беше бившият вече рефер, който във визитката си има и вечно дерби между „Левски” и ЦСКА.