Златният Християн Стефанов поведе „Юнак“ към държавната титла по борба

Русенският клуб „Юнак“ стана отборен шампион на държавното лично първенство по свободна борба за момчета. Първенците на треньора Валентин Ангелов бяха наградени в зала „Дунав“ от кмета Пламен Стоилов. На церемонията присъстваха почетният председател на федерацията Валентин Йорданов, генералният секратар на федерацията Валентин Райчев, заслужилият треньор Георги Ачев и др.
Безспорният талант Християн Стефанов спечели златния медал в категория до 66 килограма. „Юнакът“ мина като ураган през всичките си съперници, а на финала не остави никакви шансове на Денис Желев от „Илия Павлов“ /Велико Търново/ - технически туш! Християн заслужи приза за най-резултатен състезател.
Светлозар Бенев стана вицешампион на 53 килограма. На финала той се бори смело, но попрегоря леко срещу Никола Нейчев от „Димитровград“. Така се получи и в схватката на Дейвид Димитров, който пък отстъпи на 73 килограма срещу Кирил Пърцев от ЦСКА и също се класира на второ място. Нурай Йосифов завоюва бронз на плюс 85 килограма. 
„Видях доста перспективни деца. Българската борба има потенциал“, коментира пред „Утро“ Георги Ачев.