Волен Сидеров: Разбрахме се премиера Борисов по мъжки

„Помъдряваме”, коментира лидерът на Атака за това, как се превърна в миротворец в пленарната зала в края на работната седмица, въпреки бурното си минало. „Призовах към разум, защото така не може да се работи в политиката”, посочи Волен Сидеров пред NOVA.

„Дори да си опозиция, трябва да нападаш по същество”, каза той, след като левицата напусна пленарната зала в петък, а нейният лидер Коренлия Нинова отправи тежки нападки към управляващите за нацизъм и антиевропейски действия.

„БСП използват едни скандални снимки, определени думи на вицепремиера Валери Симеонов, за да правят некоректни нападки.  Тези обвинения в нацизъм аз съм ги преживял, знам много добре, как може да се лепне такъв етикет”, заяви Сидеров.

„Според мен идеята е, да се отклони вниманието от същината”, добави той. „БСП има своите вътрешни проблеми в момента”.

По думите на Сидеров, на този фон е логично е лидерът на левицата да нападне по-малкия коалиционен партньор в управлението, въпреки че допреди няколко седмици е предлагала да се коалира с Патриотите.

„Общественото мнение не е трудно за манипулация”, подчерта Сидеров. „Знаем всички за проблема фалшиви новини”.

Той осъди снимките с нацистки поздрави. Но добави, че заснетия зам.-министър си е подал оставка веднага.

„Г-н Симеонов може да няма най-изискания изказ, но той е човек на действията”, каза Сидеров. „Така че нека да гледаме делата, а към думите му да бъдем по-снизходителни”.

„Категорично няма последователи сред Обединените партньори на нацистката идеология”, каза Сидеров.

„Самото натрупване говори за кампания, за организираност. Вадят се снимки от преди години в един и същи ден, така че да бъде притиснат премиера да се разграничи от нас и ако може, коалицията да се развали”, посочи лидерът на Атака.

Волен Сидеров заяви, че политиката е „жестоко” и „много нервно занимание” и поясни, че той лично се е разбрал с премиера Бойко Борисов, „по мъжки”.

„Преди да направим жест на скъсване, ще премислим 10 пъти по 10”, добави лидерът на Атака.