Чоков вече не е кмет на Галиче, реши ЦИК

ЦИК постановиха предсрочно да бъде прекратен мандатът на кмета на врачанското с. Галиче Ценко Чоков. Решение е в официален отговор на писмо от общинска избирателна комисия в Бяла Слатина. Заради повдигнатите обвинения и оставането си в ареста скандалния кмет повече от 10 месеца не изпълнява задълженията си .

Казусът на Чоков бил разследван и от инспекцията по труда и окръжната прокуратура във Враца. Заключението е, че Чоков фактически е в невъзможност да изпълнява задълженията си поради поставянето му под запрещение.

Повече от 8 месеца докато търкаше наровете в ареста, Чоков не можа да бъде мръднат от кметското си място от общинския съвет в Бяла Слатина заради ползваният от него полагаем му се отпуск. Веднага след ареста си в края на май м. г. и ден преди съдат за първи път да му гледа мярката за неотклонение управникът на Галиче си пусна молба за отпуск до общинския съвет. После с нова го удължи до края на ноември 2016 г. Така докато през повечето си време бе арестант, Чоков си получаваше и полагаемата му се кметска заплата.