„Сампдория“ покани на проби талантлив вратар на „Дунав“

Вратарят на „Дунав“ Цветелин Енчев влезе в полезрението на скаутите от „Сампдория“, научи „Утро“. Италианците изпратили официално писмо до русенския клуб, в което потвърдили интереса си към футболиста. В писмото се казвало още, че биха били радостни, ако ученикът от Дойче шуле отиде на проби в Генуа. Поканата за едноседмичните тестове са за края на април. 
Енчев е част от отбора с футболисти, родени през 2002 година. Съвсем наскоро той бе поканен на два лагера с националните юношески отбори - първо в тима със селекционер Викторио Павлов, а после в състава с кърмчия Марио Дафчев. В първия случай той лагерува със съотборника си Александър Кирилов, а после бе на бивак с друг свой съиграч - Преслав Папарков.  
Треньор на Цветелин в „Дунав“ е Драгомир Григоров. 
„Аз ви казах преди време, че Цветелин и много талантлив вратар. Има хубав ръст от 190 сантиметра, а и се труди сериозно. Амбициозно момче е! Неслучайно получи повиквателните за участие в лагери на нацоналните отбори“, коментира пред „Утро“ Драгомир Григоров.
Той не ще да каже с категоричност кога и къде скаутите на „Сампдория“ са забелязали Цветелин, но предположи, че ги е впечатлил с изявите си в скорошните контроли на държавния тим срещу Беларус, Сърбия и Естония. 
„Вярвам, че Цветелин ще се справи добре и на пробите в Италия. Лично аз искам да остане в „Дунав“, но ако му провърви в Генуа, ще се радвам много за него“, допълни Григоров.