Доц. Иван Станев: България е пред предизвикателство, ще дадем ли без бой мача на Нинова, Марешки, Доган или ГЕРБ

Преди броени дни председателят на Европейската комисия Юнкер зададе въпроса “Как гражданите виждат бъдещето на ЕС?”. Дни по-късно четири от най- развитите европейски страни – основателки на Съюза, категорично отговориха –  “Тези, които искат да правят повече, правят повече”. Който може, но най-вече, който ИСКА, ще върви с нас. Всеки, който ИМА РЕЗУЛТАТ, чиито усилия са честни,  а намеренията - почтени, е добре дошъл в общия ни дом, заяви вторият в русенската листа на Нова България доц. Иван Станев.

За България това решение е опасно предизвикателство. И не защото не можем да вървим с темпото на партньорите си от ЕС, а защото водещите ни политици като че ли не искат. Не искат да си приберем откраднатите през КТБ 4 милиарда, не искат да престанат кражбите в обществените поръчки и източването на парите  от Здравната каса. Въпросът е дали българите искат да дадат мнозинство на хора като Нинова, Марешки, Доган или ГЕРБ, които правят всичко възможно да им продадат мача без бой, каза още доц.Станев.

Единственото спасение е да изберем в 44 Народно събрание онези можещи и почтени хора, които имат волята да изградят силна България в единна Европа. Нова република е политическият изразител на тази воля, обобщи кандидатът за народен представител.