В „Дунав“ се смеят на съчинение за линч след мача в Пловдив

Футболистите на „Дунав“ категорично отрекоха писания на разни сайтове, позовали се набързо като папагали на национален всекидневник, че отборът бил спасен от линч на пловдивски фенове след победата срещу „Ботев“ с 2:0. Момчетата на старши треньора Веселин Великов били толкова изплашени от клопки и засади по пътя след излизането на автобуса им от Града на тепетата, че специален полицейски ескорт опазил живота им по магистралата. 
„Униформените успели да се справят с няколко засади по пътя на гостите“, написал онзи вестник. 
„Това се абсолютни измислици! Въобще не може да се говори за някакъв подобен проблем. След края на мача публиката на стадиона в Коматево стана на крака и ни изпрати с аплодисменти. Това е истината, другото са фантазии“, обясни историята с „линча“ по молба на „Утро“ капитанът на „Дунав“ Диян Димов. 
Единствената искра в мача възникна при първия от двата гола на Бирсент Карагарен. Бившият футболист на „Локомотив“ /Пловдив/ свали фланелката си и тръгна със спринт към тъча, за да се поздрави с щаба на русенския отбор. Тогава той наистина отнесе ругатни от някои фенове, а главният съдия Станислав Тодоров му показа заслужен жълт картон.
Може би Карагарен избухна, защото на трибуните беше бившият му вече старши треньор в „Локо“ Едуард Ераносян. Ераносян бе човекът, който освободи нападателя през зимната пауза.