Бивш шеф на КООРС и кандидат за депутат от БСП са новите зам.областни управители

Областният управител Стефко Бурджиев вече има двама нови заместници, които официално са назначени със заповед на служебния премиер Огнян Герджиков. Както часове след уволнението на Станимир Станчев и Валентин Колев се заговори, местата им бяха заети от Емил Кирилов и Росен Миланов. 
Въпреки че и двамата са членове на БСП, от русенската структура коментираха, че нямали нищо общо с назначенията и те били изненада за тях. Всъщност Росен Миланов беше включен в депутатската листа на БСП в Русе, като му беше отредено 12-то място.
Предстои обаче той да подаде молба в Районната избирателна комисия за отписване от листите и така в списъка на партията ще останат 15 кандидати. 
Основната задача е да се проведат едни честни и прозрачни избори, за да няма чували с бюлетини по контейнерите, каза за „Утро“ Емил Кирилов. 
Той е роден през 1961 година, завършил е Математическата гимназия, а след това военновъздушното училище в Долна Митрополия. Заемал е различни длъжности в Българската армия, а от 15 години е пенсионер. Бил е началник на специализираното общинско звено КООРС в продължение на шест години, когато Божидар Йотов беше кмет на Русе. В момента е представител на охранителна фирма. Семеен е, с две деца - момиче и момче. 
Вторият зам.областен управител - 51-годишният Росен Миланов, е роден и живее в Ценово, а от 2000 година работи в частния сектор и има строителна фирма. Той е и общински председател на БСП в Ценово. 
Основното, за което трябва да се работи и което трябва да се спазва, е осигуряването на честни избори, равноотдалечени от всички, подчерта Миланов. 
Той е завършил Професионалната гимназия по строителство в Русе, а след това висше икономическо образование в Стопанската академия в Свищов. Семеен е и има две деца - момиче и момче. 
И Кирилов, и Миланов вчера нямаха информация кога ще се състои официалното им встъпване в длъжност. Очакванията се днес в 8.30 часа областният управител Стефко Бурджиев да им връчи заповедите за назначаване. До вчера следобед Бурджиев все още беше командировка в Букурещ.