Баджанаци от ветовския рояк арестувани за измами за 45 000 лева

Нови двама мъже от безкрайния ветовски рояк измамници са арестувани по домовете им във вторник след разработка на криминалисти от Добрич и Ветово. Задържаните за отнети от възрастни хора над 45 000 лева са баджанаци на 36 и 37 години, които в средата на февруари успели да излъжат две пенсионерки от Тервел и Шабла, че съдействат в провеждаща се операция по залавяне на измамници.
На 12 февруари роднините набрали по телефона 76-годишна жена в Тервел и след няколко разговора успели да я убедят да даде пари, които да послужат като веществено доказателство за задържането на престъпници. Пенсионерката първо дала цялата си пенсия от 320 лева, но като усетили, че е наивна и податлива, баджанаците и поискали 40 000 лева, които тя дала на непознат мъж без нито за миг да се усъмни, че помага на полицаи. 
На следващия ден по същата схема по-млада жена хвърлила през терасата си 5000 лева, но вместо да се прибере в стаята, както била инструктирана, защото уж щяло да има престрелка с бандитите, видяла през пердето човека, който взема пакета от земята. След като разбрала, че е станала жертва на измама, се обадила в полицията и дала описание на мъжа.
След разработка на добричките криминалисти белезниците щракнали на ръцете и на 57-годишен мъж от добричкото село Стефаново, който изиграл ролята на муле и при двете измами. В хода на разпитите той издал двамата грабители от Ветово и ортакът им от друго свърталище на измамниците - варненското село Житница и тримата са арестувани в един ден. По време на задържането им са открити няколко мобилни апарати и десетки СИМ-карти.
След последните разработки на ОДМВР измамниците от ветовското котило избягват за мамят русенци и затова се развихриха основно в Добричко, а една група пусна пипала чак в Гърция. С новита двама арестувани общият брой на задържаните за последните 10 месеца ветовчани стана 12. 10 от тях вече са в затвора, двамата баджанаци също са поели нататък, но явно на тяхно място никнат нови играчи, които продължават да тормозят пенсионерите.