Предимно облачно без валежи, дневните температури ще се повишат

До обед ще бъде слънчево. Около пладне от северозапад ще започне увеличение на облачността, която до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. Ще се задържи без валежи.

Ще духа до умерен, в Северна България и временно силен западен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°. Дневните температури ще се повишат - максималните ще са между 8° и 13°, съобщиха от НИМХ.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Около обяд над Стара планина, а по-късно и над останалите планински масиви ще се заоблачи, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен и временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6-7°, на 2000 метра около минус 1°.

По Черноморието до обяд ще бъде слънчево. Около и след пладне от север ще започне увеличение на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен, по северния бряг и временно силен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде от 1 бал в заливите на юг, до 3 бала по носовете на север.