Ветовски измамници оскубали над 250 000 евро за два месеца в Гърция

Седем български измамници - петима от Ветово и двама от Горна Оряховица, са конвоирани до Солун от служители на МВР, където ще бъдат изправени на съд за придобити чрез измами 257 640 евро и скъпоценности с неустановена стойност от 14 гърци. Ако бъдат признати за виновни, което изглежда много вероятно, ги чакат сурови наказания. Това пък не изглежда, а е повече от сигурно.
Групата е мамила по телефона южните ни съседи в периода 5 май-28 юни 2015 година и след упорито разследване на 14 януари тази година всички са прибрани, докато празнуват циганската Нова година Банго Васил по домовете си.
Задържаните са на възраст от 22 до 42 години, сред тях е и един от известните ветовски измамници, който през лятото на 2015 година налетя на екип на бТВ пред дома си, защото бил притеснявал близките му. За атаката чувствителният бандит получи условна присъда за хулиганство.
На родните роми помагали над 13 мулета от Солун. Групата измъквала пари по най-старите схеми - за спешна операция на тежко пострадал в катастрофа роднина или за близък, който е убил с колата си дете и трябва да бъде измъкнат от ареста. Както и у нас, жертвите били подбирани сред възрастните хора. 
Засега е установено, че са атакувани 34 гърци, но 20 от тях усетили, че ги лъжат.
Историята започнала да се разплита в края на миналата година, когато гръцката полиция задържала част от мулетата, а те проговорили и скоро всички участници в групата били установени.