ЦИК обяви обществена поръчка до 15 млн. лв. за наем на 12 500 машини за гласуване

Централната избирателна комисия търси да наеме 12 500 машини за гласуване, като максималната цена на наема трябва да е до 15 милиона лева за изборите за народни представители на 26 март.

Централната избирателна комисия открива състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Осигуряване/наемане на специализирани устройства за машинно гласуване за произвеждане на изборите за народни представители на 26 март 2017 г.”.

Обществената поръчка е публикувана в сайта на ЦИК десет минути преди 22 часа в петък, 10 февруари.

Прогнозната стойност на обществена поръчка е сума в размер на 12 500 000 (дванадесет милиона и петстотин хиляди) лева без включен ДДС. Максималната стойност на обществената поръчката е в размер на 15 000 000 (петнадесет милиона) лева без включен ДДС.

Машините ще са, както за страната, така и в чужбина.

18 партии и 9 коалиции официално се регистрираха в Централната избирателна комисия за предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 26 март.

Първоначално служебното правителство прие план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на вота, възлизаща на 29,9 млн. лв. На 8 февруари обаче, след като Върховният административен съд взе решение, че машинно гласуване трябва да бъде осигурено във всички избирателни секции, правителството одобри допълнение на план-сметката, чрез което да се одобрят допълнителни разходи по бюджета на ЦИК за покриване на цената по договор/договори за обществена поръчка във връзка с осигуряването на машинното гласуване.