„Винпром Русе“ ще има свой щанд на „Винария“

„Винпром Русе“ ще има щанд на „Винария 2017“, научи „Утро“ от директора на завода Наталия Къснеделчева. Русенският производител обаче отново няма да участва в дегустациите, тъй като смята, че наградите от местния конкурс за най-добри вина имат твърде малка роля за търсенето им на пазара. За „Винпром Русе“ по-важно е представянето на „Продекспо 2017“ в Москва. Най-голямото изложение за храни и напитки в Русия се провежда тази седмица.
 Междувременно организаторите на „Винария 2017“ оповестиха нови инициативи, с които да направят изложението по-привлекателно за българските изби. За първи път на изложението ще има допълнително отличие за вино от местен сорт. От националната лозаро-винарска камара предвиждат във всяка категория от международния конкурс за вина да бъдат дадени призове за най-добрите родни дионисиеви напитки. 
Разширена е и съпътстваща програма. Сред акцентите в нея е дегустацията на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина. 
На миналогодишното издание на конкурса един от големите победители в международните дегустации на Международната изложба за лозарство и винарство бе „Винарски съюз“ АД - Нисово. Избата на Димчо Райнов и синове получи най-високото отличие - Златен ритон, в категорията „Бели сортови и купажни вина от последна реколта“ получи Шардоне Rigit Elm, реколта 2015.