СДВР остана без полицаи и катаджии, обявен е конкурс за 100 нови служители

Столичната дирекция на вътрешните работи обяви конкурс за назначаване на държавна служба за вакантни младши изпълнителски длъжности. Свободни се оказват 100 щата, става ясно от заповедта, подписана от вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова, предаде репортер на БГНЕС. Желаещите трябва да подадат документи в следващите две седмици.

Кандидатите не трябва да са по-възрастни от 40 години съм датата на обявяване на конкурса, да имат завършено средно образование, да отговарят на минималните изисквания за физическа годност и психологическа пригодност, а за водачите на патрулен автомобил – да имат свидетелство за управление на МПС, категория В или по-висока, както и да имат само българско гражданство, да не са осъждани и да не са следствени.

Вакантните длъжности са – старши полицай – 57 места, старши полицай-водач на патрулен автомобил – 5 места, старши полицай – водач на служебен мотоциклет – 10 места, младши автоконтрольор – 28 места.

Междувременно – подобни конкурси са обявени в Областните дирекции на МВР в Хасково, Шумен, Варна, София-област, Благоевград и Враца.