Шест талантливи русенчета номинирани за наградите на фондация „Бербатов“

Шест млади русенски таланта са номинирани за наградите „Успелите деца на България“, които ще бъдат връчени за девети път от фондация „Димитър Бербатов“. Шестте момичета - две певици, три танцьорки и една математичка, са членове на Клуб 2016 на фондацията.
Грета-Елена Шандуркова е на 14 години, ученичка е в Училището по изкуствата и има дълъг списък със спечелени медали от национални и международни конкурси, в които е участвала като солист на студиото за модерен балет „Фрийдъм“. Другата танцьорка е Никол Димова - 11-годишна, петокласничка в същото училище. Никол също танцува във „Фрийдъм“, също има куп медали и призове /част от тях са за дуетни изпълнения с Ели/. Трета представителка на „Фрийдъм“ също е с номинация - това е 12-годишната Малвина Стоянова от основно училище „Иван Вазов“. През 2016 г. Малвина е постигнала призови класирания във всички международни конкурси за съвременни танци. 
10-годишната Аделина Радева също е номинирана за наградата. Тя е в 4 клас в НУИ, а в биографията й са записани много първи места и призове, но също и три Гран при от конкурси. Четвъртият русенски талант е третокласничката от Европейското училище Мира Пуйкова. През 2016-а Мира донесе награди от конкурси в Молдова, Румъния, Черна Гора, Македония и България.    
15-годишната Цветелина Стефанова пък представя Русе в Клуб 2016 не само като град на изкуствата, а и на науката. Номинацията на ученичката от 9 клас в СУЕЕ е в сферата на математиката и математическата лингвистика. Нейните топ постижения са първи места и медали, сред които бронз в международна олимпиада в град Майсор в Индия миналото лято. Цветелина е член на Клуб 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 и 2015 на фондация  „Димитър Бербатов“. 
От всички 39 номинирани досега ще бъдат излъчени 9 носители на наградите „Успелите деца на България“: по три за изкуство, наука и спорт /по едно дете в различните възрасти/. Награждаването ще бъде на официална церемония, на която ще присъства Димитър Бербатов.