Измамници събират пари за възстановяване на изгоряла къща

Измамници шетат от врата на врата в Пловдив, за да събират пари за изгорялата навръх Нова година къща в квартал „Коматево”. За случващото се алармираха съседите на пострадалите от пожара семейства. Хората са категорични, че никой от техния Инициативен комитет не обикаля домове, за да събира на ръка пари. Даренията се правят или по банков път или в дарителски кутии, оставени в осем магазина в квартала.

„Имаме информация, че са тръгнали измамници, които събират дарения от врата на врата в кв. Кичук Париж и кв. Каменица. Хора, които са ги засекли са дали пълно описание на полицията. Съжалявам, че отново някой се опитва да се възползва от трагедията на хората. Нашето сдружение не събира пари, посещавайки домовете на хората. Моля Ви, внимавайте!”, написа във Фейсбук Антоанета Грозева от инициативния комитет за възстановяване на изгорялата къща.

Двете семейства от квартал „Коматево” останаха без дом, след като на 1 януари т.г. пожар изпепели къщата им на ул. „Ела” с номера 13 и 13А. Постройката спешно се нуждае от нов покрив и от укрепване, но двете семейства не разполагат с нужните пари за това.

Всеки, който има желание да помогне на двете семейства, може да го направи на 

IBAN:BG33STSA93000024129119

Банка ДСК

Титуляр Тинка Христова Тодорова