423 населени места са без ток,

Ситуацията постепенно се стабилизира

Към 17.00 ч. на територията на страната 423 населени места са без електрозахранване. Ситуацията постепенно се стабилизира. От обяд до момента са отстранени аварии в 185 населени места, информират от Министерството на енергетиката. 

За отстраняване на повредите и възстановяване на захранването продължават да работят общо 313 екипа в трите електроразпределителни дружества.

Най-усложнена остава обстановката в Североизточна България. На територията на ЕНЕРГО-ПРО без електричество са клиентите в 379 населени места – в районите на Варна, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Добрич и Силистра.

На територията на ЧЕЗ без захранване са 17 селища в районите на Видин, Монтана, Перник, София област, Враца и Плевен. На територията на EVN е прекъснато захранването в 27 населени места в общините Пловдив, Сливен, Бургас, Пазарджик и Смолян.

Министерството на енергетиката разполага с дежурен телефон 02/926 32 94, на който денонощно могат да се подават сигнали, свързани с енергийната система на страната.