Десетокласник получи стипендия в памет на героя от Кербала Антон Петров

Десетокласникът Стефан Атанасов бе избран да получи ежегодната коледна стипендия на името на офицерски кандидат Антон Петров от Русе, загинал на 27 декември 2003 година при атентата в Кербала. Стипендията се връчва от семейството на рейнджъра винаги на 14 декември – рождения ден на Антон.
Жестът се прави за ученик от Професионалната гимназия по корабостроене в Русе, тъй като Антон Петров е бил неин възпитаник. Връчването на стипендията стана във фоайето на училището, където е направен специален кът в негова памет.
С вълнение и сълзи в очите майка му Иванка Петрова сподели с учениците, че в деня на кратката церемония синът й е трябвало да навърши 39 години, но смъртта го е оставила завинаги на 26.
„Аз се старая да поддържам паметта му жива, защото наистина времето минава и се забравят много неща. И трябва да се помнят нашите герои, които са направили нещо за нашата страна“, сподели Иванка Петрова. 
Директорът Ивелина Георгиева разказа, че първото нещо, което новоприетите ученици научават за гимназията, е именно фактът, че в нея е учил героят от Кербала.