Кобрата чака Джошуа или Кличко за световна титла

Кубрат Пулев ще се бие срещу Антъни Джошуа или Владимир Кличко за световната титла на Международната боксова федерация. Очаквано британецът нокаутира Ерик Молина за втората си защита на пояса. На първия ред в зала “Манчестър Арена” бе и Кличко, който след гонга се качи на ринга.

“Поздравления, шампионе. А вие искате ли да видите сблъсък между двама олимпийски шампиони?”, обърна се украинецът към близо 20-те хиляди фенове в залата и последва оглушителен рев от трибуните. Бившите спаринг партньори позираха за първи път лице в лице и така на практика започнаха кампанията по очаквания с огромен интерес мач.

Почти сигурно Джошуа и Кличко ще се срещнат на 29 април на легендарния стадион “Уембли”. В мача ще бъде заложена и титлата на Световната боксова асоциация, а победителят трябва да срещне Пулев.

Кобрата ще изиграе още един рейтингов двубой, най-вероятно отново в София, преди да стигне до втори шанс за титла.

Иначе Джошуа отново демонстрира страховита форма. Още след старта на първия рунд бе ясно, че е въпрос на време да прати на пода съперника. Американецът от мексикански произход бе предпазлив и още при първата по-сериозна атака се пропука. Въпреки това шампионът изчака и едва в третия рунд нанесе решителния удар. Молина изпадна в нокдаун, но след отброяването на съдията продължи, колкото да бъде фиксиран нокаутът при последвалата серия.

Много фенове вероятно са се запитали защо въобще трябваше да се състои този предрешен мач. Несравнимо по-интересен бе подгряващият сблъсък между Дерек Чисора и Дилиън Уайт, който гарантирано ще бъде обявен за номер 1 на годината. Британските боксьори, които не се понасят, се биха като озверели на ринга от първата до последната секунда. Двамата тръгнаха на директна размяна на удари без особена защита и в края едва стояха на краката си. На моменти изглеждаше, че е въпрос на време един от двамата да бъде нокаутиран, но големите съперници издържаха.

Уайт спечели с 2:1 съдийски гласа, но нямаше да е несправедливо и ако Чисора бе спечелил. Почти сигурно ще има реванш между двамата, освен ако Чисора не остане без лиценз. По време на пресконференцията преди мача той хвърли маса по Уайт и по чудо не се стигна до нараняване на някого от присъстващите.