„Направи го за България” насърчава раждаемостта

Днес бе даден официален старт на кампанията „Направи го за България“ на Движение за национална кауза (ДНК) за насърчаване на раждаемостта, предаде репортер на БГНЕС.

В нея всички двойки, заченали през 2016 г. до 1 май 2017 г. могат да качат на facebook.com/dnknpo с хаштаг #pravimgozabg селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече родено бебе. За всяка снимка ще се осигури минимум 1 лев за хората с репродуктивни проблеми, които ще дарят на фондация „Искам бебе“. През 2017 г. ДНК ще организира и най-голямото кръщене в съвременната история на България. Днес бяха разкрити популярните личности, които може да станат кръстници на децата.

До момента около 20 са звездите, които се включват в кампанията. Сред тях са Хилда Казасян, Поли Генова, Мария Гроздева, Део, Иван Лечев, Владо Николов и др.

Самият Николов каза, че се включва в кампанията, защото смята, че това е много сериозен проблем за нашето общество. „И ако седим и чакаме някой нещо да направи за нас няма да се случи нищо”, каза той.

Председателят на ДНК Андрей Арнаудов посочи, че се надява кампанията да стане традиционна и всяка година да се случва.