Кубрат Пулев: Пред родна публика е хубаво, но има и напрежение

"Все пак пред родна публика, колкото и хубаво, толкова има и известна доза напрежение. Смятам, че вече непосредствено преди боя всичко това ще слегне и се надявам всичко да е наред", сподели българският боксьор Кубрат Пулев при пристигането си в София за мача със Самюел Питър тази събота.

Пулев кацна днес по обяд на Летище София, като утре пристига и неговият съперник, а в четвъртък двамата ще дадат съвместна пресконференция, а ден преди мача е и официалното претегляне. "Тепърва предстои сериозната битка и се надявам да я спечеля. Пристигам, за да играя, което е още по-голямо удоволствие. Все пак пред родна публика, колкото и хубаво, толкова има и известна доза напрежение. Смятам, че вече непосредствено преди боя всичко това ще слегне и се надявам всичко да е наред", коментира Кобрата, който ще се бие в България за първи път, след като се качи на професионалния ринг.

"В бокса нищо не се знае до последния гонг. Виждал съм обрати в последните 10 секунди на 12-ия рунд. Човекът през цялото време води и бие, и го нокаутират. Боксът е спорт, в който нищо не може да се предвиди. Разучихме съперника с треньора, много пъти гледахме видеа. Да се надявам, че няма с какво да ме изненада. Напомня ми на Чисора - идентична игра, файтър, опасен, с тежки удари, монотонен, постоянно напред, постоянно пресиращ, което е много неприятно, но смятам, че съм подготвен", допълни Пулев.

"Мога да кажа на хората, че за мен е важно да има настроение, хъс за битка, който го имам, и да се предаде това и на хората, да им дам една супер яка емоция, която да им остане незабравима и да го помнят това много дълго време. Естествено, трябва да бъде с победа", завърши Кобрата.