Мерак да стане домоуправител изправи пенсионер пред Темида

Фалшифициран протокол от общото събрание на входа стана повод пенсионер да стане клиент на съдебната система на стари години. Грешката му се кореняла в желанието му да стане домоуправител, но реално не бил избран според правилата.
Случаят е още от май 2013 година, когато В.К. представил в общината документа, че по волята на своите съседи вече е председател на управителния съвет на етажната собственост на вх.“В“ в бл.“Дав1“ на ул.“Студентска“. Не след дълго обаче станало ясно, че събранието във входа далеч не се е състояло, както е описано в протокола, нито пък посочените съседи са гласували реално за домоуправител. 
За ползването на фалшифицирания документ пенсионерът бе предаден на съд, като се размина от обвинения, че самият той е автор на неверния протокол. Мъжът предпочете да не оспорва тезата на прокуратурата, а вместо това мирно и кротко да бъде осъден, като направи самопризнания за стореното. Така страните се споразумяха мераклията за шеф на входа да бъде наказан с 4 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Присъдата е окончателна, след като съдът я одобри като справедлива и законна.