Владо Николов поразен от таланта на волейболистка от „Отец Паисий“

Генералният секретар на българската федерация по волейбол Владимир Николов остана изумен от качествата на малката русенка Михаела Мартинова Иванова, научи „Утро“. Михаела е родена през 2006 година и едно от близо 90-те деца, което тренира в школата при известния русенски наставник Сашо Тодоров. Това е човекът, който проправи някога пътя на Любо Ганев към големия волейбол и гигантът и до днес споменава учителя си само с добро. 
Владимир Николов посетил една от тренировките в „Отец Паисий“. А Тодоров го предупредил да обърне специално внимание на учещата там Михаела. 
„Казах му, че ще види дете, каквото не е виждал. Той не вярваше, но когато проследи тренировката, остана очарован от видяното. Беше много учуден. Михаела е изключително перспективна волейболистка. Може би е прихванала нещо от спортния ген на майка си Марияна, която е бивша баскетболистка“, разказа Сашо Тодоров за „Утро“.
Според треньора детето има всичко за една блестяща кариера.
„С техниката и комплексните си качества Михаела е надрасла далеч възрастта си. Сигурен съм, че я чака прекрасен спортен път“, убеден е Тодоров.
Треньорът е истински и всепризнат отдавна откривател на таланти. Преди време едно друго момиче, което също тренираше при него, замина за Италия и веднага бе картотекирано в тамошен отбор. Става дума за Анна Бориславова. Друго момче от възпитаниците на Тодоров пък играе отново в Италия за „Лубе Банка Мачерата“.
Талантите са факт, а и Русе винаги е бил гнездо за способни волейболисти. Затова някак си е тъжно, когато се сетим каква например е днешната съдба на мъжкия тим на „Дунав“. Женския пък отдавна го няма.