Телефонен полицай оскуба 13 000 лева от двама старци

Двама възрастни русенци са поредните жертви на измислените полицаи, които уж искат съдействие за залавяне на телефонни измамници.
Във вторник на домашния телефон на 82-годишен русенец се обадил мъж, който се представил за полицай Йорданов. Непознатият обяснил, че е по следите на измамници, които щели да го оберат и затова му наредил да съдейства на полицията с пари. След няколко проведени разговора старецът се съгласил да участва в операцията с 6000 лева, които по указания на „полицая“ хвърлил през терасата си с уговорката, че след залавяне на бандитите парите ще му бъдат върнати. Това, разбира се, така и не станало.
По-късно същия ден в капана на измамниците попаднала русенка на 81 години. Тя също била убедена от развилнелия се „полицай Йорданов“ да помогне с пари за залавяне на престъпници. След като се съгласила, бабата отишла до банката и изтеглила 3500 евро, като измамниците през цялото време я държали на мобилния телефон и контролирали всяка нейна крачка. Щом жената излязла от банката с парите, получила инструкция да ги остави върху гума на кола, паркирана на ул.“19-ти февруари“ и да се отдалечи по най-бързия начин. Пенсионерката също дълго чакала някой да й върне парите, преди да се обади в истинската полиция.