Двама хванати да разкачат посреднощ камери на КООРС

Три камери за видеонаблюдение са станали жертва на среднощни крадци, които направили всичко възможно, за да се докопат до скъпата техника.
Посегателствата са извършени към 3 часа в нощта срещу петък в района на бл.“Левента“ на бул.“България“. Там бяха ремонтирани подлезите и монтирана охранителна система по мащабния общински транспортен проект.
Въоръжени с отвертки двама мъже - на 32 и 41 години, успели да разкачат две от камерите, а третата отмъкнали. По-късно тя е намерена в колата на единия апаш.
Цялата случка, включително как са се катерили по парапетите и са се мъчили да се докопат до техниката, е наблюдавана и записана от общинското охранително звено КООРС. За късмет наблизо е имало полицейски патрул, който след като научил за посегателството, веднага тръгнал да хване в крачка крадците. Така те били засечени на място, макар първоначално единият да отрекъл категорично, че има нещо общо.
Трудно се следят всичките 118 камери, монтирани в града, в реално време. Това не е първият опит да бъде открадната техника, но истината е, че досега крадците не са успявали, коментира за „Утро“ началникът на КООРС Светлозар Ненов.
Най-вероятно апашите са искали да заложат срещу някой лев отмъкнатото, докато средно една камера струва около 150 лева.