Разследват гонка при смърт на жена на бул. „България“

Пешеходка загина при опит да пресече натоварения булевард „България“ след прескачане на защитните мантинели. Около 12.45 часа жената била връхлетяна от „Фолксваген Голф“ и останала на място.
Ударът станал точно срещу бензиностанция „Лукойл“ в платното по посока София. 20-годишният шофьор на голфа не успял да реагира и блъснал неправилно пресичащата жена, чиято възраст и самоличност полицията изясняваше вчера следобед.
Според обясненията на младежа при трагедията на пътя е имало румънски автомобил, който го засякъл. Румънецът карал с висока скорост и заобиколил жената, той не е успял да я види и я блъснал.
Полицията обаче работи усилено и по друга версия. Според нея младото момче се е състезавало с друг автомобил и затова не успяло да реагира на изскочилата изневиделица жена.
Каква е истината тепърва ще се установява от експерти и криминалисти.
В същото време 88-годишна пешеходка била блъсната от кола беглец на ул.“Георги С.Раковски“. Жената сама потърсила помощ в Спешно приемно отделение на болницата, където се оплакала от травма в ръката. И този инцидент се изяснява.