Първите областни отличия „Будител“ отидоха при 10 заслужили учители

Първите областни отличия „Будител“ бяха връчени вчера на извънредно тържествено заседание на областната секторна комисия по образование. Наградите се учредяват по съвместно решение на областната управа и на Регионалното управление на образованието /РУО/, радвам се, че успяхме за кратко време да обсъдим номинациите и да наградим, макар и скромно, нашите изявени учители, каза областният управител Стефко Бурджиев, който приветства всички с празника. Началникът на РУО Димитър Райнов представи статута и критериите за излъчване на призьорите, а след това бяха връчени и наградите - грамота и книга. На церемонията присъства и народният представител Искрен Веселинов. 
В категория „Новаторска дейност“ отличените са преподавателят по история в основно училище „Любен Каравелов“ Деян Стойков и преподавателката по български език и литература в Дойче шуле Марияна Георгиева. Приза на Георгиева връчи „новият“ областен управител - студентът Георги Георгиев, който е на стаж в администрацията. Представи го Бурджиев, като обясни, че вчерашният Ден на будителите в областна администрация е обявен за Ден на студентско самоуправление и стажантите сменят своите ментори. 
В категорията „Извънкласни дейности“ награди получиха преподавателката по музика в ОУ „Иван Вазов“ Ирена Георгиева, ръководителите на ученическия фанфарен оркестър във Ветово Елка и Любомир Антонови и учителките от СУ за европейски езици Илианка Димитрова и Агнес Генова.
В раздела „Успешно партньорство“ призовете бяха за групата на клавирните педагози в Националното училище по изкуствата. Наградите за млад учител получиха Таня Тодорова от ОУ „Никола Обретенов“, Ралица Мирчева от СУ „Панайот Волов“ в Бяла и Милена Чернева от Английската гимназия.