Феновете на звездата попарени: Дзукеро няма да пее в Русе!

Концертът в Русе на италианската звезда Дзукеро, обявен за 17 ноември, няма да се състои. Това стана ясно вчера, когато организаторите от „Жокер Медия“ съобщиха за „Утро“: „Концертът се отменя поради слаб интерес“. Оттам поясниха, че до този момент били продадени едва 320 билета. Нашите очаквания бяха за поне 4-5000 продадени билета, така че не можем да си позволим да правим концерт на изпълнител от такава величина с 320 зрители, коментираха от „Жокер Медия“.   

Истината е, че от седмица в русенските каси билети не се продават. В сайта Eventim, където от месеци вече вървят онлайн продажбите за Дзукеро, също не е възможно да се купи билет за русенския му концерт, за разлика от софийския. Надписът, който излиза на сайта, гласи: „Грешка“. 
Какво предстои да се случи с хората, които вече са си купили надеждата да чуят на живо Baila и Senza una Donna, както и да видят фамозните шапки на своя италиански идол, още не е ясно. Има и доста русенци, които са си взели билети от по сто лева. Те със сигурност ще останат разочаровани, тъй като са били напълно сигурни, че ще осъществят една своя мечта. 
Впрочем, остава усещането за нещо необичайно - продажбите на билети за концерта са спрени месец преди събитието, като през този месец при една по-енергична реклама вероятно продажбите биха могли да се повишат. Да не говорим, че като правило българите и билетите за концерти си купуват в последния момент. Странно е и друго - продажбите на билети спират точно седмица, след като в Русе бе представител на мениджърския екип на Дзукеро - Марко Вануци, който бе дошъл да огледа зала „Булстрад Арена“, където предстоеше да пее тосканецът. Дали пък Вануци нещо не е харесал? 
Той остана с прекрасни впечатления от залата - това е една от най-хубавите зали, бе категоричен единият от мениджърите на „Булстрад Арена“ Борислав Велков. Това е изключително функционална и абсолютно подготвена и екипирана за такива концерти зала, продължи разпалено Велков. Впрочем, вчера по обед той нямаше информация за това, че концертът на Дзукеро в Русе се отменя, поне такъв бе отговорът му на въпрос на „Утро“. Според него продажбите са спрени най-вероятно заради „проблем в системата“. Той все пак поясни, че „събитието се прави от външен организатор“, а в русенския екип на залата „нямаме официално подадена информация“.