Окончателно: Решетки за алчните рекетьори от аферата „Щастливото бебе“

Пет години в затвора при първоначален общ режим ще трябва да изтърпят бившият общинар във Варна и кандидат-депутат от „България без цензура“ Ивайло Костов и русенският бизнесмен, който имаше капанче до библиотеката, Камен Георгиев. Наказанията на Върховния касационен съд /ВКС/ са окончателни и не могат да бъдат обжалвани пред повече съдебни инстанции.
Двамата стигнаха до съд след обвинения, че са изнудвали собственика на верига магазини „Щастливото бебе“ Петър Петров първоначално за 200 000 лева, а след това за още 60 000 евро. В противен случай го грозял арест и разследване от прокуратурата за данъчни престъпления. Рекетьорите дори инсценирали телефонните разговори с прокурори от Варна, както и полицейска акция с цел да го стреснат и убедят какво го чака. Дъщеря му пък била заплашвана с това, че ще й бъде подхвърлена марихуана и може да бъде осъдена за наркотици.
В изнудваческата схема бяха замесени още четирима души - младежите Илиян Богданов и Георги Нейчев, бившата любима на Камен Десислава Иванова и представящият се като екстрасенс и ясновидец в редица предавания по най-различни кабеларки Божидар Караджов. Те обаче окончателно се разминаха с условни присъди.
Делото два пъти стига до ВКС, като първия път върховните съдии го върнаха на по-долна инстанция с наставления Костов и Георгиев да бъдат осъдени ефективно, а не условно. Така и стана, но двамата отново обжалваха на най-високо ниво наказанията си. Съдът обаче не се смили над тях.
Разтурилата се вече двойка Десислава и Камен били в приятелски отношения със семейството на бъдещата си жертва. Знаели, че Петров има проблеми с данъчните и плаща солени актове. А от там направили връзката, че явно бизнесменът е добре подплатен финансово, щом глобите с няколко нули не го притесняват. И решили да го изнудят, за да спечелят някой лев. Юристът Костов ги подпомогнал с правни съвети. Постепенно в измамата се включил и екстрасенсът Караджов. Общинарят влязъл в образа на измислен прокурор от Варна Георги Василев, който трябвало да съобщи на Петров, че срещу него започва дело за пране на пари. Караджов пък се представял за бившия окръжен прокурор на Варна Лъчезар Добрилов, който можел да отърве бизнесмена от тежките обвинения, въпреки че от години бил покойник. 
Алчната игра от пролетта на 2012 година имала за цел да подхранва страха на Петрови, че цялото семейство е следено и подслушвано, че всичко се знае за тях, че ще бъдат арестувани и отведени с белезници във Варна и че с тях ще се разправя комисията Кушлев и ще им вземат имуществото. В резултат на успешно реализираната измама шестимата получили на два транша общо 200 000 лева от Петров, но това не ги задоволило и решили, че могат да му оскубят още пари. Този път насочили и заплахи срещу дъщеря му като намеквали, че знаят, че тя пуши марихуана и могат да й подхвърлят наркотици. Ако не искал да се стига дотам, трябвало да плати 60 000 евро. Последвали телефонни съобщения, че „се задава дъжд, а Петров се разхожда без чадър“, след което стреснатият бизнесмен написал „че събира пари за чадър“. През това време обаче адвокатка от Габрово обяснила на изнудвания, че такива прокурори няма и че той е жертва на коварен план. Подадени били сигнали и покрай започнатото досъдебно производство рекетьорите били подслушвани със СРС-та. Покрай предаването на 60 000 евро се разиграл доста убедителен театрален етюд. Богданов и Нейчев влезли в ролята на полицаи, спрели и обискирали автомобила на семейство Петрови. Нейчев имал и задачата да представлява прокурора Добрилов, от чието име получил пакета с пачките евро. 
И шестимата замесени получиха условни присъди на 1 април 2014 година от състав на Русенския окръжен съд. Наказанията бяха потвърдени на втора инстанция във Велико Търново през януари 2015 година, но половин година по-късно ВКС сметна, че поне двама от рекетьорската схема трябва да влязат в затвора. Затова върна делото обратно на апелативно ниво. А съдиите във Велико Търново нямаше как да не се съобразят с указанията на върховните си колеги и осъдиха Костов и Георгиев на по 5 години затвор и съответно 6000 и 5000 лева глоба. Десислава остана с 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок и 5000 лева глоба, а Илиян и Георги - бяха наказани с 2 години и половина условно с изпитателен срок от 5 години, както и 5000 лева глоба. Най-леко се размина екстрасенсът и бивш кандидат за общински съветник в Русе Божидар Караджов, тъй като съдейства активно на прокуратурата - с 2 години условно и 5 години изпитателен срок, конфискация на 1/6 от пежото си и 1/6 от дворно място във Варна, както и 5000 лева глоба.