Семейството на Ружди изгледало с близки и приятели битката му за титлата.

Русенските работодатели очакват темпото на наемане за четвъртото тримесечие на 2016 г. да остане на относително високи нива, сочи поредното обзорно изследване на „Менпауър България“ за заетостта през периода юли-септември. Коригирана съобразно със сезонните колебания прогнозата е +12%, което означава, че с броят на мениджърите, които възнамеряват нови хора, надвишава с 12 на сто тези, които възнамеряват на съкращават персонал. По този показател Русе е начело в класацията заедно с Пловдив и София. И макар изследването да се базира на съвсем малка извадка, най-вече от допитване на най-големите фирми, данните все пак вдъхват известен оптимизъм. Плановете за назначаване на служители обаче са с 3 процентни пункта по-слаби в сравнение с предходното тримесечие.
Анкетата на „Менпауър България“ се провежда само в петте най-големи областни центъра - София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Извадката включва 621 работодатели, отговорили на въпроса: „Как очаквате да се промени общата заетост във Вашата фирма и регион през трите месеца до края на декември 2016 г. в сравнение с настоящото тримесечие?“.
В девет от 10-те икономически отрасъла се предвижда ръст в броя заети лица през четвъртото тримесечие на 2016 г. Най-оптимистични са плановете на работодателите в сектора на земеделието, горското стопанство, лова и риболова, където нетната прогноза за заетостта е +16%. Стабилни темпове на наемане се очакват и в други браншове, като в три от тях прогнозата е за +15% - финанси, застраховане, недвижими имоти и бизнес услуги; производство; търговия на едро и дребно, а в един - този на строителството - стойността й е +14%. 
Мениджърите във всички предприятия, независимо от големината им, предвиждат ръст в броя заети лица. Активен пазар на труда се очаква при работодателите от големите предприятия - те отчитат нетна прогноза за заетостта от +21%. При малките и микропредприятията прогнозите са за съответно +9% и +8%. Скромен ръст в числеността на заетите лица очакват средните по размер фирми, които отчитат прогноза от +6%.