Какво представлява български държавен стандарт за имоти

Чудите се какво представлява Български Държавен Стандарт за имоти? В тази статия ще Ви разясним някои неясноти, ако не сте запознати с него. Прието е в много сфери на пазара да има стандарт за качество, който е минимум изискване за предлагане на „продукта” на пазара. Именно това представлява Българския Държавен Стандарт за имоти.

Какво Ви предлага БДС

  • Едно от основните неща по отношение на БДС е сградата да бъде с фасада в завършен вид, както и общи части. Това са изискванията, които са задължителни извън рамките на жилищата.
  • Самите апартаменти са само шпакловани и е нужно допълнително измазване за да се приведат в завършен вид. Подовете са на цимент, върху който Вие трябва да изберете каква настилка да поставите. Баните са снабдени с ВиК инсталации, но само дотам. Вие трябва да поемете разходите по заплащането на плочките и санитарията, които ще изберете.
  • Електрификацията на домовете е до степен, при която липсват контакти и лампи и Вие трябва да ги имплементирате. Дограмите и външните врати на апартаментите са според предварително уговореното в заплащането.
  • БДС Ви предлага да изградите визията на своя апартамент в Русе, както желаете, без да се съобразявате с обзавеждане от предишни собственици. Това определено е голямо предимство за педантични хора, ценящи изключително и само собствения вкус.
  • С БДС Вие ще имате възможността да закупите апартамента на много по-ниска цена в сравнение от напълно завършените, които се предлагат на пазара на имоти. Вярно е, че за обзавеждането ще са необходими много средства, но в крайна сметка за по-малка сума получавате жилище, което можете да обзаведете както Вие желаете.

Българският държавен стандарт за имоти е един чудесен вариант, ако желаете да инвестирате първоначално по-малко средства, а в последствие постепенно да завършите Вашия мечтан дом.