Поредната наивна баба подари 6000 евро на измислен полицай

Вариация на тема за добрите полицаи, които търсят съдействие от съвестни граждани за залавяне на лошите бандити, опразни до дъно завидно заредената банкова сметка на 85-годишна русенка.
Във вторник около 20 часа на домашния телефон на старицата се обадил мъж, който с груб тон й наредил да слезе пред блока и да му даде 40 000 евро, ако й е мил животът и този на близките й. Бабата отвърнала, че е пенсионерка и няма толкова пари и затворила слушалката.  Веднага след това телефонът пак звъннал, но отсреща вече бил „полицейски началник, който загрижено обяснил на бабата, че подчинените му следят група телефонни измамници и я посъветвал да не дава нищо, ако я потърсят за пари. 
След 30 минути „полицаят“ отново се обадил и казал, че измамниците са заловени, но предупредил жената, че ако държи пари в банка, трябва да ги изтегли и да ги даде на съхранение в полицията, защото бандитите са решили да опразнят сметката й. Жената признала, че има 10 000 лева и обещала на сутринта да ги изтегли. На следващия ден тя действително тръгнала към банката, но през цялото време по пътя получавала указания по мобилния й телефон от „ченгето“. Бабата изтеглила 6000 евро и се прибрала вкъщи, а след това по инструкция на загрижения за парите й непознат глас увила банкнотите в найлонов плик и фолио и ги хвърлила през терасата си на непознат мъж, който веднага изчезнал от погледа й. Тогава пенсионерката докладвала на телефонния полицейски началник, че заръката му е изпълнена, а той й обещал да я потърси по-късно през деня, за да свидетелства срещу измамниците. Но не само че никой повече не й позвънил, а и с телефонния номер от „началника“ вече нямало връзка. Тогава жената се обадила в истинската полиция.
По този повод от МВР отново предупреждават възрастните хора, ако непознати им искат пари и ценности под каквито и да било поводи, да не дават и да не им казват нищо за личния си живот, както и да споменават имена на техни близки. Полицията съветва още веднага след опити за измами потърпевшите да подадат сигнал на тел.112.